Σχεδόν τριάντα δευτερόλεπτα διήρκεσε το σκηνικό της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δέχτηκε επτά σφαίρες στο θώρακα και στο κεφάλι από τον εκτελεστή του.

Ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης που έπεσε νεκρός, χθες το μεσημέρι από τα πυρά των δύο ανδρών που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος, που δολοφονείται στην Ελλάδα. Πριν από περίπου 10 χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου του 2010, ο Σωκράτης Γκιόλιας άφηνε την τελευταία του πνοή στην είσοδο του σπιτιού του, καθώς πυροβολήθηκε 16 φορές από άγνωστους έως τώρα δράστες.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτανε με το μαύρο του τζιπ στο σπίτι του, στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Αφού το πάρκαρε λίγα μέτρα μακριά από την οικεία του και αποβιβάστηκε από αυτό, τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν πάνω σε ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού. Τότε ο συνεπιβάτης κατέβηκε από το δίκυκλο και ξεκίνησε να πυροβολεί το δημοσιογράφο.

Επτά από τις σφαίρες βρήκαν το γνωστό αστυνομικό συντάκτη στο κεφάλι και στο θώρακα, ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο εκτελεστής του, του έριξε και τη χαριστική βολή προκειμένου να είναι σίγουρος για το ειδεχθές έργο του. Το σκηνικό του εγκλήματος δεν ξεπέρασε τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι δράστες αιφνιδίασαν το θύμα τους, καθώς τον προσέγγισαν πολύ γρήγορα.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το όπλο του εγκλήματος και τυχόν λάθη των δολοφόνων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ανδρών της ΕΛ. ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Επαγγελματίες δολοφόνοι

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στη δολοφονία εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αιματηρή αποστολή τους. Δηλαδή ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψε ο ηθικός αυτουργός και εκπλήρωσαν οι δύο αδίστακτοι φονιάδες που προσέλαβε.

Τώρα γιατί μπορεί να διατάχθηκε από κάποιον η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι το ερώτημα το οποίο θα λυθεί μόνο εάν εντοπιστούν οι δύο δράστες κι εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο του συμβολαίου θανάτου. Προς το παρόν οι πιθανότητες για κάποια τρομοκρατική ενέργεια είναι αμελητέες έως μηδενικές.

Παράλληλα η ενέδρα που στήθηκε στον δημοσιογράφο, ήταν μελετημένη με την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι δράστες φαίνεται να είχαν παρακολουθήσει για αρκετό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς γνώριζαν τι ώρα επέστρεφε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star που εργάζονταν στο σπίτι του, αλλά και το δρομολόγιο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μετά το χτύπημα τους για να φύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Γιώργος ΚαραϊβάζΓιώργος ΚαραϊβάζΓιώργος Καραϊβάζ

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε και τρίτο άτομο στην “επιχείρηση” εξόντωσης του δημοσιογράφου, ο οποίος να τον πήρε στον κατόπι από τη στιγμή που έφυγε από το κανάλι και να ειδοποίησε του συνεργούς του όταν το θύμα πλησίαζε στον Άλιμο έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την εγκληματική τους ενέργεια.

Οι δράστες ήταν ντυμένοι με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους . Όπως ανέφεραν οι μάρτυρες ο άνδρας που πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ φορούσε χακί μπουφάν μάσκα και γυαλιά ηλίου.

Σαρώνουν την περιοχή

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συλλέξουν τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη δολοφονία. Έτσι ψάχνουν να βρουν κάμερες από κλειστά κυκλώματα σε σπίτια της περιοχής όπου θα τους βοηθήσουν στο έργο τους. Παράλληλα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ευελπιστούν να υπάρχει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο που θα τους δώσει έστω κι μια λεπτομέρεια για το προφίλ των δραστών.

Μέχρι τώρα γνωρίζουν ότι τα δύο άτομα φορούσαν στρατιωτικά μπουφάν και επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού. Ταυτόχρονα ερευνούν και το ενδεχόμενο το δίκυκλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία να το άφησαν σε κάποιο κοντινό σημείο και στη συνέχεια να διέφυγαν με άλλο ή άλλα οχήματα. Τέλος η βαλλιστική εξέταση του όπλου θα είναι αυτή που θα δείξει εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ενέργεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook