Μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευθούν.

Όπως είπε, «Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τι ψάχνει η αστυνομία σε κάμερες και κινητά

Στο μεταξύ, μέσα από βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δολοφόνοι τόσο για να φθάσουν όσο και να απομακρυνθούν από τον Άλιμο. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου, γνώριζαν πότε έφευγε και πότε επέστρεφε στο σπίτι του και του έστησαν καρτέρι θανάτου.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να δουν με ποιους συνομιλούσε και αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Ο ίδιος, δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον δικό του άνθρωπο ή συνεργάτη ότι δέχεται απειλές ή ότι κινδύνευε η ζωή του, δεν οπλοφορούσε ούτε είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο εκ των οποίων αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς τα πρόσωπα αυτά ήταν κοντά στην εκτέλεση και είδαν καρέ- καρε το σκηνικό του θανάτου. Οι αστυνομικοί, ψάχνουν να βρουν κάποια λεπτομέρεια μέσα από τις αφηγήσεις τους, που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος έχει ζητηθεί από όλες τις περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης να ψάχνουν για σκουτεράκια ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές (τύπου Beverly), καθώς το όχημα των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook