Προετοιμασία: 30 λεπτά – Μαγείρεμα: 35 λεπτά – Μερίδες: 4 – Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

μπαρμπούνια: 4 μεγάλα ή οκτώ μικρά
λεμόνι: 1/2, ο χυμός
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι

Για τη σάλτσα

αλεύρι: 2 κοφτές κουταλιές
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
ξίδι: 1/3 του φλιτζανιού
δεντρολίβανο φρέσκο: 2 κλαδάκια
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι τους.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: 

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και διαλύετε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτετε κατόπιν λίγο λίγο το υπόλοιπο λάδι και το ξίδι και τέλος ρίχνετε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιογενής. Τη σιγοβράζετε λίγα λεπτά.

Τοποθετείτε τα τηγανισμένα μπαρμπούνια μέσα στη σάλτσα και τα γυρίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να πάρουν τα μπαρμπούνια το άρωμά της. Τα σερβίρετε ζεστά, τρώγονται όμως ευχάριστα και κρύα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook