Στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε ερώτηση του iefimerida.gr για το αν υπάρχουν σκέψεις για παραγγελία του συγκεκριμένου εμβολίου από την ΕΕ, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε: «Tο εμβόλιο Novavax είναι ανάμεσα σε αυτά που διαπραγματεύεται η ΕΕ στο πλαίσιο της κοινής αγοράς, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία. Εμείς σαν χώρα έχουμε τοποθετηθεί στο ποσοστό που μας αναλογεί στην προαγορά, αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Έχουμε παρακολουθήσει, είναι το νεότερο εμβόλιο, θα λέγαμε ίσως και το πιο κεκαθαρμένο από πλευράς παρασκευής, είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει παραγγελίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα μας λένε ότι άλλο ένα σημαντικό εμβόλιο θα προστεθεί στην φαρέτρα των εμβολίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού», επεσήμανε από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου.

Στο 96% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Novavax κατά της αρχικής μορφής του κορωνοϊού
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 96% έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, 86% απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη και 49% απέναντι στη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook