Διπλασιάστηκαν σε 3 μέρες τα κρούσματα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να απασχολεί και να ταλαιπωρεί και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα σχολεία που έχουν ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα Λύκεια.

Τα self tests φυσικά αποτελούν μια πολύ καλή “άμυνα”, καθώς διέκοψαν τη μεγάλη διασπορά στα σχολεία. Οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.

Τμήματα και σχολικές τάξεις και στην Κρήτη ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ο καιρός φυσικά ίσως αποτελέσει το επόμενο διάστημα, τον “σύμμαχο” ώστε οι σχολικές μονάδες να να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τον “βραχνά” (στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις) του κορωνοιού.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι είναι εξαιρετικά πιθανό από τις 10 Μαΐου να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Δείτε λεπτομέρειες στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ. (Μεταξύ αυτών και των σχολείων στην Κρήτη που αντιμετωπίζουν, μέχρι στιγμής πρόβλημα, λόγω Covid-19)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook