Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

«Η σταδιακή αποκλιμάκωση επέτρεψε περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων. Εδώ φτάσαμε μετά από πολλές θυσίες. Στην επιτροπή είμαστε ανήσυχοι καθώς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς ο ιός εξακολουθεί να είναι ανάμεσά μας. Δεν πρέπει να δώσουμε το μήνυμα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ούτε καν ανάμεσα στους εμβολιασμένους» επισήμανε η καθηγήτρια παιδιατρικής επιδημιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τοπικές επιδημικές εξάρσεις, ακόμα και σε περιοχές που έχουν εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 25%. Καθένας μας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην ασφάλεια και την ευημερία. Πρέπει ακόμα να φοράμε τις μάσκες μας και κυρίως θα πρέπει να εμβολιαστούμε. Αποτελεί ξεκάθαρα το πιο σημαντικό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους οικείους τους. Έχουμε αγώνα δρόμου να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις».

Στην συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι: «Στην επιτροπή προσπαθούμε να ζυγίζουμε κάθε απόφασή μας. Συζητήθηκε η συμμετοχή σε περισσότερες δραστηριότητες, όσων επιλέξουν να εμβολιαστούν. Οι σταθμοί θα ανοίξουν την Δευτέρα 17 Μαΐου. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φορούν μάσκα και γι΄αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας μειώνεται και αυτό είναι πολύ ευχάριστο αλλά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Φόβοι για ξέσπασμα τοπικών επιδημιών λόγω του Πάσχα

ο γεγονός ότι υπάρχουν φόβοι για τοπικές επιδημίες λόγω των ημερών του Πάσχα επεσήμανε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξήγησε πως αναμένονται τοπικές επιδημίες λόγω του Πάσχα και αυτό οφείλεται στις φιλικές συναθροίσεις που πραγματοποίηθηκαν αυτές τις μέρες και ενδέχεται να έχουν αυξήσει τη διασπορά του κορονοϊού.

Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι ειδικοί έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αλλά και στη Θεσσαλία όπου τα ενεργά κρούσματα είναι πολλά.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook