Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις στο Λασίθι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Ότι σύντομα θα ανοίξει η αντιμετώπιση του θέματος της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από τον Άγιο Νικόλαο, όπου συνέχισε τις επαφές του, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στην Κρήτη. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι η υποστελέχωση έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στη δυνατότητα των Δήμων να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών και πως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Η αντιμετώπιση δεν θα εξαντληθεί στο πλαίσιο μόνο της κινητικότητας αλλά και στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού προσλήψεων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι δημοτικοί άρχοντες προκειμένου να φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας είχε επαφές με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο τέθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι θα βοηθήσει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους Δήμους και να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Κάνοντας χρήση των χρημάτων που είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα αλλά και τις χρηματοδοτήσεις και τις συνέργειες από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση μεγάλου ποσού των αιτημάτων για έργα, που έχουν υποβάλει ήδη οι δήμοι. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μέχρι έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση ή και τις αστικές αναπλάσεις» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, που αύριο θα συνεχίσει τις συναντήσεις του.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook