Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Συλιγάρδος

Ως ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και την Διοίκηση του χαρακτηρίζεται η έναρξη της κρουαζιέρας από την TUI CRUISES την Παρασκευή το πρωί με προορισμό την Ρόδο, τον Πειραιά, την Σούδα και ξανά το Ηράκλειο με ενδιάμεσα περάσματα από την Σαντορίνη και την Μήλο, χωρίς αποβίβαση. 

Κάθε δεύτερη Παρασκευή το πλοίο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο με προορισμό την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και ξανά το Ηράκλειο. 
Το πλοίο στην πρώτη του αναχώρηση θα φιλοξενήσει περίπου 1000 επιβάτες προερχόμενους κυρίως από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και ίσως ένα μικρό αριθμό από την Ολλανδία. 

Ο Έλληνας πλοίαρχος του, Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στο Flashnews.gr, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία και το πρόγραμμα εκτέλεσης των δρομολογίων, μέσα στην πανδημία. Τόνισε ότι το πλοίο είναι συμμορφώμενο με τα πλεόν υψηλά υγειονομικά standards ασφαλείας και συνεχάρη τον κ. Παπαδάκη, Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΗ για την προετοιμασία που έχει κάνει στο Λιμάνι του Ηρακλείου, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τις προηγούμενες προσεγγίσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2020. 

To “Mein Schiff 5” είναι ένα κρουαζιερόπλοιο τελευταίας τεχνολογίας, όπου μπορεί να φιλοξενήσει 3000 επιβάτες υπό κανονικές συνθήκες και 1000 άτομα πλήρωμα. Είναι από τα μεγαλύτερα πλοία, τα οποία πλεόυν αυτή την στιγμή στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου και σηματοδοτεί την επιστροφή στην ελευθερία και την κανονικότητα μετά την πανδημία. 


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook