Ο Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε την Παρασκευή νέα Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα προέκυψαν και να προχωρήσει εντέλει η εξέταση, σε β’ βαθμό, των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου, που εκκρεμούν.

Σχετικά με την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου σε α’ βαθμό, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στο χρονικό διάστημα από 22/11/10, που τέθηκε σε εφαρμογή το μεταβατικό ΠΔ 114, μέχρι και τις 10/2/11 έχει παραλάβει 950 αιτήματα. Μέχρις στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν διενεργηθεί 509 συνεντεύξεις και υπεβλήθη εισήγηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε 38 περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση, για το θέμα είχαν σήμερα εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους επιτροπών μεταναστών, που αιτούνται πολιτικό άσυλο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης, η εκπρόσωπος του υπουργείου στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Παρισίων, Αναστασία Τσουκαλά, ο υπασπιστής του υπουργού, Α/Δ Νίκος Μάρκου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, και o εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Σπυρίδων Κουλούρης.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook