Με ανακοίνωση τους οι παρατάξεις “ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5”, “ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” & “ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” αναφέρονται στην αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου του πρώην κέντρου Φάρος.

Η ανακοίνωση

Συμφωνία των παρατάξεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ Ηρακλείου, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» & «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» για τη δημιουργία Μουσείου-Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού» (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ ), στο δημοτικό ακίνητο του πρώην κέντρου Φάρος

Από την αρχαιότητα η Μικρά Ασία υπήρξε λίκνο του πολιτισμού, των γραμμάτων και της επιστημονικής σκέψης. 

Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας είναι ένα ζωντανό πολιτιστικό-κοινωνικό   κύτταρο, που έχει  συνδέσει ιστορικά στο σώμα της η χώρα μας και αναπτύσσει  την δική του δυναμική με μόνο θετικό αποτύπωμα.

Η  ιστορική και πολιτιστική  παρακαταθήκη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, οι πολιτιστικές και ιστορικές δομές αιώνων, είναι η φωνή που μας δείχνει το δρόμο,  το  σκοπό, τον προορισμό  μας απέναντι στην ιστορία μας , να μην ξεχάσουμε,  να τιμούμε και να προσπαθούμε να δικαιώσουμε τη μεγάλη θυσία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Επίσης μας υπενθυμίζει το χρέος μας, στο να παραμείνει ζωντανός και να απαιτεί από όλους το σεβασμό, την τιμή και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη συνέχεια του.

Για όλα τα παραπάνω οι Δημοτικές Παρατάξεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» , «ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» στηρίζουμε:

την πρόταση των προσφυγικών σωματείων για την δημιουργία « Μουσείου-Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού» (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ ), στο δημοτικό ακίνητο του πρώην κέντρου Φάρος.

Άμεσα  πρέπει να συζητηθεί  το θέμα στο Δ.Σ ώστε να δοθεί η ευκαιρία να γίνει ένας πλουραλιστικός διάλογος μεταξύ όλων των Προσφυγικών σωματείων και των Δημοτικών Συμβούλων Ηρακλείου , για την ενημέρωση αλλά και στην πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του σημαντικού αυτού ζητήματος από το σύνολο του σώματος . 

Για την  παράταξη  «Ηράκλειο 3.7.5»
Γιάννης Κουράκης,

Για την παράταξη  «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες»
Ηλίας Λυγερός,

Για την παράταξη «Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου»
Πέτρος Ινιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook