Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην τάρτα 150 γρ. ζαμπόν ή καπνιστό χοιρομέρι σε κομματάκια.

Υλικά συνταγής

  • σφολιάτα του εμπορίου: 1 φύλλο
  • κρέμα γάλακτος: 350 ml
  • τριμμένα τυριά: 400 γρ., γραβιέρα, ρεγκάτο και έμενταλ, ανάμεικτα
  • αυγά: 3
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

 
Εκτέλεση συνταγής

Απλώνετε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και κόβετε τα περισσεύματά του.

Σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης τα τυριά.

Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας τα τυριά που απλώσατε στην τάρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C 45΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook