Η εκδήλωση στην Παναγιά τη Θυμιανή στα Σφακιά παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, άλλων επίσημων φορέων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Σε μια λιτή εκδήλωση στα Σφακιά τιμήθηκε η έναρξη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη. Η έναρξη έγινε στα Σφακιά, με την αντίσταση των Σφακιανών τότε να παίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων για να απελευθερωθούν από τον “τουρκικό ζυγο”.

Το πρωί της Κυριακής, στην επίσημη έναρξη του εορτασμού, στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Θυμιανής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Γιάννη Κεφαλογιάννη, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων-βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη, εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων, την Πρόεδρο Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Επίσημοι φορείς της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης αλλά και της Εκκλησίας απηύθυναν χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν ριζίτικα και άλλα τραγούδια με αναφορά στον Επαναστατικό Αγώνα των Σφακιανών.

Αποσπάσματα από τις ομιλίες

Γιάννης Κεφαλογιάννης (εκπρόσωπος Κυβέρνησης)

Μανούσος Χιωτάκης (Δήμαρχος Σφακίων)

Μαρία Ευθυμίου (Ιστορικός)

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη (Πρόεδρος Επιτρ. “Ελλάδα 1821”)

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης

Φωτογραφίες από την εκδήλωση 

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση παραγωγής της Περιφέρειας Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook