Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η συμμετοχή για την Αννα Nτουντουνάκη στους Oλυμπιακούς Aγώνες και με τη σκυτάλη 4x100 μικτή mixed.

H KOE ενημέρωσε ότι επιβεβαιώνεται η συμμετοχή στο Τόκιο αφού αποκαταστάθηκε το λάθος το οποίο έγινε από πλευράς Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η σκυτάλη με τη συμμετοχή της Χανιώτισσας πρωταθλήτριας και των Απόστολου Χρήστου, Κώστα Μερετσόλια και Νόρας Δράκου, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο πρόσφατο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης "Ακρόπολις".

Η ενημέρωση της ΚΟΕ είναι η εξής:

Κανονικά θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον ερχόμενο μήνα, οι σκυτάλες μας στα 4χ100μ Μικτή Ομαδική ανδρών και 4χ100μ Μικτή Mixed που κατάφεραν στο πρόσφατο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις» που έγινε στο ΟΑΚΑ (28-30 Μαϊου) να πετύχουν επιδόσεις εντός της πρώτης 16άδας.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε, πληροφόρηση από πλευράς Fina, η οποία και έδωσε το δικαίωμα στην Ιρλανδία (4χ100μ Μ. Ομαδική) και την Ελβετία (4χ100μ Μικτή Mixed) να θεωρούν ότι εκείνες είναι που εξασφαλίζουν τα εισιτήρια στα αντίστοιχα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, διαλύθηκε εν τη γενέσει της, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΟΕ προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η Fina, ενώ είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς ΚΟΕ, με την αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος στο «Ακρόπολις» και την αποστολή των επίσημων αποτελεσμάτων του μίτινγκ, εντελώς λανθασμένα ενημέρωσε τις δύο χώρες (Ιρλανδία και Ελβετία), ότι είναι αυτές που θα πάνε στο Τόκιο, με τις δύο σκυτάλες.

Τελικά, η άμεση αντίδραση της ΚΟΕ, ήταν εκείνη που επανάφερε τη νομιμότητα των δεδομένων και έτσι το λάθος της Fina αποκαταστάθηκε έγκαιρα, με επίσημη επιστολή που απέστειλε στην ΚΟΕ σήμερα (6/6), αναλαμβάνοντας και την ευθύνη του λάθους της.

Έτσι, αυτό που ισχύει και δεν αλλάζει είναι πως, τόσο η σκυτάλη 4χ100μ Μικτή Ομαδική των ανδρών (Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεβ) με επίδοση 3.34.61, όσο και η σκυτάλη 4χ100μ Μικτή Mixed (Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου) με επίδοση 3.45.38, θα είναι στο Τόκιο, μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά της κολύμβησης (Απόστολος Παπαστάμος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος) που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους σε ατομικά αγωνίσματα, αλλά και τον Οδυσσέα Μελαδίνη (4η επίδοση) στα 4χ100μ ελεύθερο.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook