Τι ισχύει για τα self test -Πότε θα διατεθούν -Τι μπορούν να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας και μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ .Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ .Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το protothema.gr θα δημοσιοποιήσει, αμέσως μόλις το υπουργείο Παιδείας τα ανακοινώσει, τα προς εξέταση θέματα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) θα δημοσιοποιήσει με ταχύτητα εγκυρότητα και ασφάλεια τις απαντήσεις όλων των θεμάτων.

Οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι μόνο εξαιτίας του κορωνοϊού. Από το υπουργείο Παιδείας πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι όλα έτοιμα για να «ανοίξει» η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο υπερσύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα μεταδόσεων των θεμάτων με το όνομα SAM.

Το φετινό «τοπίο» των Πανελλαδικών αναμένεται να έχει άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τις περιζήτητες σχολές καθώς μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές Περιφερειακών Πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν εφέτος για πρώτη φορά.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε χθεσινό μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους τονίζοντας ότι «μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές το μέλλον σας ανήκει».

Πότε θα διατεθούν τα σελφ τεστ

Την εβδομάδα από σήμερα Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Οι ημερομηνίες για την προμήθεια και διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών, αλλά και επαναληπτικών τεστ, παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα:

Διάθεση self-test Διενέργεια self-test Επαναληπτικό* τεστ

ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΓΕΛ ΕΠΑΛ

Παραλαβή
3 self-test 14/6-19/6 18/6 19/6 18/6-21/6 19/6-22/6
25/6 (αν συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα) 26/6 25/6-28/6 26/6-27/6
2/7 (αν συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα) 2/7-4/7
*Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self-test

Ειδικότερα όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τα self-test δεν θα διατεθούν από τα φαρμακεία, αλλά από τις σχολικές μονάδες. Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

• οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων) : ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00
• οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία : ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00
• οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία : ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00
και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.

Τι μπορούν να έχουν μαζί τους

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook