Ολα είναι έτοιμα στο Καλλιμάρμαρο για το αποψινό σόου του Οικου Dior.

Ενα σόου εμπνευσμένο από την Ελλάδα και την αρχαιότητα. Το σόου θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο.

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, περιηγήθηκε σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία της Ελλάδας, στην Κνωσό, το Ακρωτήρι Σαντορίνης και τους Δελφούς και εμπνεύστηκε από τη γυναίκα στην αρχαιότητα.

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια αρχικά περιηγήθηκε στο εντυπωσιακό Μινωϊκό Ανάκτορο της Κνωσσού, ενώ ξεναγήθηκε και στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου θαυμάζοντας τα εκθέματα. Η Κιουρί εντυπωσιάστηκε από την μορφή της Θεάς με τα Φίδια, της χαρακτηριστικής γυναικείας γυμνόστηθης φιγούρας με τα φίδια στα χέρια, έτσι όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από αγαλματίδια που ανακαλύφθηκαν από τον Έβανς το 1903. «Έπαθα εμμονή με αυτά τα αγάλματα επειδή εκπροσωπούν τη θεά που είναι συνδεδεμένη με αυτό το είδος δεξιοτεχνίας» εξομολογείται η ίδια στην ξεναγό της κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο μουσείο, με το σχετικό βίντεο να ξεκινά με ένα πανοραμικό πλάνο της Κνωσσού τραβηγμένο από ψηλά. Δείτε το βίντεο απο το instagram του Dior.

Στη συνέχεια του ταξιδιού της η Κιουρί μαγεύτηκε από το Σαντορίνη και τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι. Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι αναδεικνύει «τη λατρεία των γυναικείων θεοτήτων και των μοναδικών ανθρωπομορφικών κεραμικών» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Οίκος. Δείτε το βίντεο

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών ήταν η τρίτη στάση της Μαρία Γκρατσια Κιουρί. Και εδω η δύναμη της γυναίκας στην αρχαιότητα ήταν σημαντική. Οι ιέρειες κατείχαν θέσεις με μεγάλη εξουσία στον αρχαίο κόσμο, αναφέρει η αναρτηση του DIOR στο instagram με ένα βίντεο και πλάνα από ψηλα.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook