Κατάργηση της 10ήμερης κατ’ οίκον καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς, που επιστρέφουν από τουριστικούς προορισμούς της πορτοκαλί λίστας, συζητά η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Daily Telegraph.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά θα μετέτρεπε τις πορτοκαλί χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα, σε πράσινες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Και, βέβαια, θα έδινε και το πράσινο φως για την επανέναρξη των ταξιδιών διακοπών προς τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής και τη δεύτερη δόση έχει κάνει το 58% των ενηλίκων στη Βρετανία, πυ αντιστοιχεί σε πάνω από 30 εκατ. άτομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σενάριο αυτό βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό σχέδιο. Όμως, έχει υποστηρικτές μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων- ακόμη και ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, που έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια, φαίνεται να βλέπει θετικά αυτή την αλλαγή στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη, που καθορίζει τις χώρες, όπου επιτρέπονται ή όχι τα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών.

Η τελική εισήγηση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο σε 15 ημέρες, και, προφανώς, πριν από την επόμενη αναθεώρηση των λιστών στις 28 Ιουνίου. Πληροφορίες πάντως που έχει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ενδέχεται οι αποφάσεις να μη ληφθούν εντός του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πράσινη λίστα αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόνο δύο ευρωπαϊκές χώρες, η Ισλανδία και το Γιβραλτάρ, με τους παράγοντες της τουριστικής και αεροπορικής βιομηχανίας να πιέζουν για άμεσες αλλαγές ώστε να περιορισθούν οι ζημιές και η απώλεια σε θέσεις εργασίας στη Βρετανία αλλά και σε διεθνείς προορισμούς που ζουν από τον βρετανικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook