Ευκολία και άνεση είναι δυο πράγματα που λίγο έως πολύ όλοι μας ψάχνουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Η πρώτη λάμπα εφευρέθηκε ώστε να βλέπουμε ανεξαρτήτως ώρας, το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε για τη διευκόλυνση των επικοινωνιών, το πρώτο αυτοκίνητο εφευρέθηκε για τις ευκολότερες μεταφορές και μετακινήσεις, το πρώτο πλυντήριο πιάτων εφευρέθηκε για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση του πλυσίματος πιάτων, κοκ. Ό,τι κι αν εφευρίσκουμε εμείς οι άνθρωποι, είναι κυρίως για την επίτευξη μεγαλύτερης ευκολίας και άνεσης στις ζωές μας. Η έξυπνη τεχνολογία, γνωστή και ως smart technology, αποτελεί ακόμα έναν νέο τρόπο σκέψης και εφαρμογής που στόχο έχει να διευκολύνει τις ζωές μας και να τις κάνει πιο άνετες.

Τι είναι ακριβώς η έξυπνη τεχνολογία;

Η έξυπνη τεχνολογία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στην τεχνολογία η οποία μέσω της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης των μηχανών, κατασκευάζει προϊόντα και συσκευές με τεχνολικά χαρακτηριστικά αυτοελέγχου, αυτοπαρακολούθησης, αυτοπροσαρμογής, ακόμα και αυτοεξέλιξης, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό και βελτιστοποίηση της καταναλωτικής εμπειρίας. Σε όλες τις βιομηχανίες, τα γνωστά Al bots έχουν διευρύνει σημαντικά τα όρια του εφικτού.

Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν ένας παίκτης πρόκειται να τοποθετήσει ένα online στοιχημα σε κάποιο διαδικτυακό ιστότοπο τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού. Αυτά τα bots έχουν εκπαιδευτεί για να παρέχουν στον παίκτη μεγάλο στατιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την ανάλυση ενός αθλήματος, ενώ παράλληλα προσφέρουν πιο ρεαλιστικές αποδόσεις στοιχήματος και μια συνολικά οργανική εμπειρία παιχνιδιού και διαδικτυακού στοιχήματος. Πλέον, στις μέρες μας, η σχέση μας με την έξυπνη τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν σε όλο το φάσμα της καθημερινής ρουτίνας μας.

Η ευκολία και η άνεση που προσφέρει η έξυπνη τεχνολογία

Ο κύριος πυλώνας στον οποίο βασίζονται οι πωλήσεις συσκευών με έξυπνη τεχνολογία είναι σαφώς η επίτευξη άνεσης. Σε μια πολυάσχολη και πιεστική καθημερινότητα, όπου σπάνια ενδέχεται να έχουμε τη δυνατότητα να κάτσουμε και να ξεκουραστούμε, είναι λογικό να ψάχνουμε τρόπους και επιλογές που να κάνουν ευκολότερη και πιο άνετη την καθημερινότητά μας.

Ξέχασες να σβήσεις τον smart φούρνο μικροκυμάτων καθώς έφευγες για το γραφείο; Κανένα πρόβλημα, απλά χρησιμοποίησε το synced smartphone σου για να το σβήσεις. Μπορείς να διευκολύνεις καθημερινά μικρά πραγματάκια της καθημερινότητας, όπως πχ. το να μη χρειάζεται να αναβοσβήνεις τα φώτα ή να κλειδώνεις και να ξεκλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού ή του γκαράζ, χάρις στην εγκατάσταση ενός smart συστήματος φωτισμού ή διαχείρισης θυρών ή συνολικής smart οικιακής διαχείρισης που δε θα απαιτεί την παρουσία σου στον χώρο. Βρίσκεσαι σε διακοπές και επιθυμείς τη φροντίδα στα όμορφα λουλούδια του κήπου σου; Με την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος ποτίσματος και συγχρονισμού του με το smartphone σου, το απομακρυσμένο πότισμα του κήπου σου είναι πλέον θέμα πατήματος ενός κουμπιού στο smartphone ή εάν το ρυθμίσεις στο αυτόματο, δε θα χρειάζεται να κάνεις ούτε αυτό. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις πιο ξένοιαστα τις διακοπές ή τις εξόδους σου.

Εξοικονόμησε χρήματα και ενέργεια

Με την πάροδο του χρόνου, η smart τεχνολογία επτυγχάνει ολοένα και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους. Παρόλο που οι smart συσκευές είναι συνήθως ακριβότερες από τις πιο συμβατικές, σε βάθος χρόνου εξοικονομούν σαφώς περισσότερα, καθώς για παράδειγμα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου. Η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Αυτές οι smart αυτόματες συσκευές ανάβουν μόνο όταν είναι αναγκαίο και μπορούν να αναπροσαρμόζουν τις ρυθμίσεις τους ανάλογα με τις αλλαγές του περιβάλλοντα χώρου. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνουν ελάχιστα ποσά ενέργειας, γεγονός που μειώνει και το ύψος των λογαριασμών ενέργειας!

Κάνε το σπίτι σου πιο ασφαλές

Εκτός από τα προαναφερθέντα, ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να βασίζονται στη smart τεχνολογία, καθώς μπορεί και προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας στο σπίτι ή/και το γραφείο. Τα αυτοματοποιημένα smart συστήματα ασφαλείας είναι πολύ αξιόπιστα και μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, ακόμα και όταν βρίσκεσαι πολύ μακριά από το σπίτι ή το γραφείο σου. Για παράδειγμα, smart αυτόματα παντζούρια μπορούν να ανοιγοκλείνουν αναλόγως της ώρας της ημέρας, τα φώτα μπορούν επίσης να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα αναλόγως της ώρας της ημέρας, κτλ., όλα με απομακρυσμένη διαχείριση από το smartphone σου. Μπορείς να έχεις πλήρη έλεγχο της οικίας και των συστημάτων ασφαλείας και παρακολούθησης του σπιτιού ή του γραφείου σου, ανεξάρτητα από του πού βρίσκεσαι.

Εν Κατακλείδι!

Με το πλήθος από σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα που προσφέρει η έξυπνη τεχνολογία στη ζωή μας, δεν αποτελεί έκπληξη που αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας μας. Ανεξάρτητα εάν πρόκειται για την gaming, ψυχαγωγική, μουσική, εμπορική, ή χρηματοοικονομική βιομηχανία, η smart τεχνολογία παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και χρησιμοποιείται παντού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook