Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την θλίψη της και τα βαθιά της  συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του εργάτη δακοκτονίας, ο οποίος  έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να φέρει ένα μεροκάματο στο σπίτι του.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με τραγικό όμως τρόπο η ανάγκη να υπάρχει ενιαία πανελλαδικά, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

 Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς και να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού (πχ τομεάρχες επόπτες) με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων ατομικής προστασίας.

Άμεσα ζητάμε να διερευνηθούν από κάθε πλευρά οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Σκιές σε τέτοιες καταστάσεις δεν επιτρέπονται.

 Επίσης να επισημάνουμε τις τεράστιες ευθύνες όλων όσων έχουν καθιερώσει αυτές τις πρακτικές ιδιωτικοποίησης (Κυβερνήσεις, Δήμοι και Περιφέρεια) και ζητάμε  η οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη  στηριχθεί οικονομικά άμεσα και σε μόνιμη βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook