Τελευταία παράσταση χθες στα Χανιά σε ένα γεμάτο θέατρο – Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη

Το “διψασμένο” για θέατρο χανιώτικο κοινό αγκάλιασε την παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης” που ανέβηκε χθες στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου για τελευταία ημέρα για να συνεχίσει το πολιτιστικό του ταξίδι στην υπόλοιπη Κρήτη και μετά Επίδαυρο και Ηρώδειο.

Το κοινό γέμισε το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και απόλαυσε το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς μιας έμπειρης ομάδας συντελεστών με ερμηνείες γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών στο σπουδαίο έργο του Αισχύλου, που θίγει το διαχρονικό ζήτημα της αντίστασης απέναντι στην καταχραστική εξουσία με τον Προμηθέα να συμβολίζει τον εξεγερμένο άνθρωπο.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, Σοφία Μαλανδράκη τόνισε: “Είναι μια μεγάλη μέρα για το θέατρο, τον πολιτισμό, τα Χανιά, την Κρήτη και το ΔΗΠΕΘΕΚ. Είναι η τρίτη μέρα παραστάσεων του “Προμηθέα Δεσμώτη” στα Χανιά. Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με αυτή τη συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία στέκεται ισότιμα και ισάξια με τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας, παράγει πολιτισμο και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Αυτές οι παραστάσεις μόλις ολοκληρώσουν το ταξίδι τους στην Κρήτη θα πάνε στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Είναι sold out η παράσταση. Και τις τρεις μέρες ήταν γεμάτο το θέατρο. Τα Χανιά δίνουν τον καινούριο βηματισμό του ΔΗΠΕΘΕΚ που μετά την καραντίνα έρχεται δυναμικά να δώσει το στίγμα του, μέσα από τη διεύθυνση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της κας Έφης Θεοδώρου η οποία μας καθοδηγεί. Το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει τη στήριξη των μετόχων του που του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει παραγωγές υψηλής πολιτιστικής αξίας. Το Δ.Σ. με ομοψυχία, σύνεση, δουλειά, θέτει υψηλούς στόχους και προσπαθεί να τους κατακτά.¨”

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ, Έφη Θεοδώρου ανέφερε: “Τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου που έρχεται από τις απαρχές του θεάτρου, διάλεξε το ΔΗΠΕΘΕΚ να συμπαραγάγει με το Θέατρο Πορεία. Ο Προμηθέας είναι αυτός που εξασφάλισε για τους ανθρώπους τη φωτιά, το στοιχείο που φέρνει για τους ανθρώπους τη γνώση, την πρόοδο, την τεχνολογία, την επιστήμη, τις τέχνες. Είναι ένα έργο γεμάτο από νοήματα και είναι σημαντικό που ακούγεται ο λόγος του Αισχύλου σήμερα, σε μια συγκυρία που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από ελπίδα, δύναμη και πρόθεση να προχωρήσει μπροστά.”

Το έργο είναι σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και ένα επιτελείο λαμπρών πρωταγωνιστών: Γιάννης Στάνκογλου (Προμηθέας), Αλέκος Συσσοβίτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ηρώ Μπέζου, Δαυίδ Μαλτέζε κλπ.

Οι επόμενες παραστάσεις στην Κρήτη είναι οι εξής:

Ρέθυμνο, Θέατρο «Ερωφίλη» Φορτέτζα, 7 Ιουλίου, 21:30
Ιεράπετρα, Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου, 9 Ιουλίου, 21:30, Κύρβεια 2021
Ηράκλειο, Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», 11,12 Ιουλίου, 21:30

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook