Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης Τσικιμπουμ κάνει λόγο για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα της ύπαρξης κρούσματος ή κρουσμάτων σε κατασκήνωση στα Χανιά και ενώ από τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας έως τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση, από την ίδια την κατασκήνωση Τσικιμπουμ που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων, σε ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητοί γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου μας γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης.

Η διεύθυνσης της κατασκήνωσης και το προσωπικό μας έχοντας εμπειρία 30 ετών τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής έχουσα πρωτίστως ως μέλημα της , την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των κατασκηνωτών .

Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να κλείσουμε τη κατασκήνωση για το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Ιουλίου για να απολυμάνουμε τους χώρους και να κάνουμε τεστ σε όλο το προσωπικό μας και να επιστρέψουμε στις 16 Ιουλίου με την έναρξη της Β περιόδου.

Εκ της διευθυνσεως"

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα κρούσματα είναι περισσότερα και μεταξύ των παιδιών, αλλά και στους εργαζόμενους ενώ αναμένονται ενέργειες απο τον ΕΟΔΥ προκειμένου να εξακριβωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να υπάρξει και ιχνηλάτιση.

Να σημειωθεί πως απο την 1η Ιουλίου που ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος, στην συγκεκριμένη κατασκήνωση υπήρχαν περίπου 200 παιδιά απο ολόκληρο το νομό και τουλάχιστον οι οικογένειές τους αλλά και η Χανιώτικη κοινωνία, δικαιούνται να έχουν μια επίσημη ανακοίνωση απο τους αρμοδίους της πολιτείας για το τι συνέβη και ποιά είναι η κατάσταση.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook