Η Μελίσα Ντονγκέλ πρωταγωνιστεί σε σειρά η οποία προβάλλεται και στην Ελλάδα

Αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη της γνωστής Τουρκάλας ηθοποιού Μελίσα Ντονγκέλ πως ο πατέρας της την βίαζε και τη χτυπούσε από την ηλικία των 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η 21χρονη σήμερα γυναίκα, η μητέρα της δυσπιστούσε, στην αρχή, απέναντι στην κόρη της. Αργότερα, όταν συνειδητοποίησε την αλήθεια, είπε στη Μελίσα να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν.

Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά Elif η οποία προβάλλεται και στην Ελλάδα, μίλησε ανοικτά για το παρελθόν της, με αφορμή την προσπάθεια της να διεκδικήσει από τον πατέρα της την κηδεμονία της ανήλικης αδερφής της.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της Ντονγκέλ βρίσκεται στη φυλακή, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκτίοντας ποινή για την κακοποίηση της κόρης όσο και της συζύγου του. Συνελήφθη και φυλακίστηκε όσο η νεαρή ηθοποιός δεχόταν ψυχολογική υποστήριξη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ξεπεράσει το τραύμα που της προξένησε, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ της γείτονος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η υπόθεση της Ντονγκέλ έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ένα κίνημα #MeToo φαίνεται να ανθίζει και στην Τουρκία – όπως συνέβη και στη χώρα μας, οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο θέαμα είναι πολλές.

Σε συνέχεια των πρόσφατων αποκαλύψεων αυτών, εξάλλου, πλήθος καλλιτεχνών – και όχι μόνο – σπεύδει να στηρίξει την 21χρονη δημόσια, μέσω του hashtag #YalnızDeğilsınMelisaDöngel (σ.σ. «Μελίσα Ντονγκέλ δεν είσαι μόνη»), ζητώντας, παράλληλα, την αλλαγή της νομοθεσίας για τις υποθέσεις κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν λίγες ημέρες η Τουρκία αποσύρθηκε από τη διεθνή σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, εν μέσω διαδηλώσεων φεμινιστριών και ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook