Έντονη κινητικότητα στο λιμάνι Ρεθύμνου για φορτηγό πλοίο που κατέπλευσε με μεγάλη ζημιά.

Το φορτηγό πλοίο “T-Moon” βρίσκεται αγκυροβολημένο με μεγάλη ζημιά στο λιμάνι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, υπήρξε μια πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου “T-Moon” σημαίας Παναμά στην βραχονησίδα Αυγό νότια των Κυθήρων. Η πρόσκρουση δημιούργησε σημαντική βλάβη στο πηδάλιό του πλοίου και σε άλλα σημεία και στο οποίο πλοίο επιβαίνουν 12 μέλη πληρώματος, όλοι τους αλλοδαποί.

Το φορτηγό πλοίο ξεκίνησε από την Κροατία με προορισμό τον λιμένα Ρεθύμνου. Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατέπλευσε ασφαλώς, με ίδια μέσα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ρεθύμνου, συνοδεία ενός σκάφους του λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από επιθεώρηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχει τεθεί σε απαγόρευση απόπλου.

Τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται στο πλοίο ασφαλιστικοί φορείς και ναυπηγοί οι οποίοι συνδριάζουν για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο πλοίο που σίγουρα δεν πρέπει να μείνει για μεγάλη περίοδο εκεί, αφού έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, μια ξένη εταιρεία έχει αναλάβει τη ρυμούλκησή του, αλλά από αύριο θα υπάρξουν νεότερα.

Δείτε βίντεο από το πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι Ρεθύμνου με τις ανησυχίες να εκφράζονται από έναν κάτοικο της περιοχής:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook