Ερώτηση για το μέλλον του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», και για το αν οι αρμόδιοι υπουργοί προτίθενται να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση του κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων  της ΔΗ.ΣΥ  κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

\”Προβληματισμός επικρατεί σε εργαζόμενους αλλά και δεκάδες ηλικιωμένους ανθρώπους στα Χανιά, για το μέλλον του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και διενέργεια εξωτερικών εργασιών σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος  μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β΄ Κ.Π.Σ, Γ΄ Κ.Π.Σ., Ε.Σ.Π.Α) λήγει στα τέλη του Δεκεμβρίου (30/12) και ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό μένει «στον αέρα» καθώς δεν έχει παρθεί καμία απόφαση από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να προσδιοριστούν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης του εν λόγω προγράμματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκειμένου να συνεχισθεί και τη νέα χρονιά η λειτουργία του προγράμματος είναι απαραίτητο να εξασφαλισθεί το ποσό των 75 εκατ. ευρώ, που αποτελεί τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα του προγράμματος σε μία περίοδο που η κοινωνική πρόνοια φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ, η συνέχιση  του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  εάν προτίθενται να  εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση  του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»  ώστε να εξακολουθεί το ίδιο  να προσφέρει τις υπηρεσίες του.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook