Δυνάμεις του λιμενικού και όχι μόνο, “χτενίζουν” κυριολεκτικά την περιοχή – Μάχη με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

-Τελευταία ενημέρωση 12:52-

Τεράστια μάχη δίνουν και αυτή την ώρα (από χτες) το απόγευμα) δυνάμεις του Λιμενικού για την ανεύρεση ενός ζευγαριού που έκανε τη βόλτα του με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι όπου ο άνδρας είναι 45 ετών Έλληνας αλλά μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και η γυναίκα 39 ετών Γερμανίδα.

Όπως λένε οι πληροφορίες του Flashnews.gr, λόγω των ισχυρών ανέμων, η βάρκα τους αναποδογύρισε με συνέπεια να αγνοούνται από χτες το απόγευμα.

Αυτή την ώρα ενεργούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες πήγε να συνδράμει και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, αλλά κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού οι άνεμοι είναι ιδιαιτέρως ισχυροί, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Χτες είχαν πετάξει πάνω από την περιοχή δύο ελικόπτερα, ένα του λιμενικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Η έρευνα εξελίσσεται σε πραγματικό “θρίλερ” για το ζευγάρι τουριστών που έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη.

Νωρίς το μεσημέρι ήρθε και η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Καλών Λιμένων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη μιας λέμβου που είχε ανατραπεί, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ” Καλών Λιμένων.
Ανωτέρω λέμβος είχε εκμισθωθεί από 45χρονο ημεδαπό και 39χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι αγνοούνται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή ενός (01) Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Π.Α., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών και ενός (01) περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook