Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta στην πόλη Λεβερκούζεν της Γερμανίας. Ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό. Για πολλούς τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και φορτηγά ανίχνευσης ρύπανσης.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες των εγκαταστάσεων Chempark, η αιτία της έκρηξης είναι ασαφής. «Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η φωτιά, σύμφωνα με την BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτήριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Η εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger ανέφερε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά του Μπούρινγκ σε ένα εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Λίγο μετά την έκρηξη, ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή προειδοποίησης NINA με μήνυμα «ακραίου κινδύνου». Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, ενώ όσοι βρίσκονται έξω πρέπει να πάνε σε ένα κτήριο το συντομότερο δυνατό.

Η διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου Leverkusen-West έχει κλείσει, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος Α1 μεταξύ Λεβερκούζεν-Κολωνίας και στις δύο κατευθύνσεις.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook