Στάχτη έχουν γίνει πάνω από 20 σπίτια -Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Συνεχίζεται η «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες σε Ροδόπολη, Διόνυσο και Σταμάτα. Η εικόνα της φωτιά παρουσιάζει βελτίωση ωστόσο, συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις.

Πολλές είναι οι διάσπαρτες εστίες που επιχειρούν οι πυροσβέστες αυτή την ώρα με τις δυνάμεις να ενισχύονται. Αυτή την ώρα επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Στάχτη έχουν γίνει αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής,Βασίλη Κλεφτάκη  20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 

«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ο Βασίλης Κλεφτάκης κάνει λόγο για  εμπρησμό.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook