Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, το θέμα της κατασκευής  σιδηροδρομικού άξονα στην Κρήτη.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων θέτει υπόψη της Κομισιόν σχετικό αίτημα από πρωτοβουλίες πολιτών, αλλά παλιότερες ερωτήσεις Κρητικών βουλευτών στην ελληνική Βουλή, ρωτώντας κατά πόσο το έργο είναι επιλέξιμο για ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.

 «Σε όλη την Ελλάδα, ο σιδηρόδρομος είναι ζωτικό μέρος της λύσης», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Παράλληλα λοιπόν μετους αγώνες να ξαναλειτουργήσουν οι γραμμές που θυσιάστηκαν στο Μνημόνιο και τα συμφέροντα, παράλληλα με την προσπάθεια να συμπληρωθούν οι κρίκοι που λείπουν στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας, αναγνωρίζουμε ότι ο σιδηρόδρομος είναι  αναγκαίος και για την Κρήτη. Πέρα από αίτημα των Οικολόγων Πράσινων, αποτελεί σημείο σύγκλισης έγκριτων συγκοινωνιολόγων, πρωτοβουλιών πολιτών, κοινωνικών φορέων και βουλευτών του νησιού. Εξοικονόμηση πόρων με εγκατάλειψη φαραωνικών έργων όπως το σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο στο Καστέλι, ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση σε περίοδο οξείας δημοσιονομικής κρίσης, αλλά και η εμπλοκή των ΚΤΕΛ και άλλων τοπικών φορέων, μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που Περιφέρεια και Κυβέρνηση αδυνατούν να υπερβούν εδώ και χρόνια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook