Προετοιμασία: 40 λεπτά - Αναμονή: 1 νύχτα - Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15 λεπτά - Μερίδες: 6 - Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • φασόλια γίγαντες: 500 γρ.
  • σέλινο: 2 κλωνάρια
  • κρεμμύδια; 2
  • πράσο: 1 ψιλοκομμένο
  • άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 1/2 κιλό, ψιλοκομμένα
  • δεντρολίβανο: 1 κλαδάκι
  • τόνος κονσέρβας: 200 γρ. στραγγισμένος
  • λάδι: 1 φλιτζάνι
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • μουστάρδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • ταμπάσκο: μερικές σταγόνες (προαιρετικά)
  • ντομάτα: 1 μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
  • ελιές Καλαμών: 3-4 ψιλοκομμένες
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύετε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό για 12 ώρες. Χύνετε το νερό και τους βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με καθαρό νερό και το 1 κρεμμύδι. Τους βράζετε για 1 ώρα και 15’, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζετε τους γίγαντες και τους διατηρείτε χλιαρούς σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε το σέλινο, το πράσο, το δεύτερο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δεντρολίβανο και τα σοτάρετε όλα μαζί σε μισό φλιτζάνι λάδι.

Προσθέτετε το μείγμα στους γίγαντες μαζί με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στο μπλέντερ ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τον τόνο, τη μουστάρδα, το ταμπάσκο, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη σάλτσα. Περιχύνετε με το μείγμα τους γίγαντες και σκορπίζετε τα κυβάκια ντομάτας και τις ελιές. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook