Ελαφριά και αέρινη πρόταση

Υλικά

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 σαβαγιάρ
  • 250 ml κρύο εσπρέσο (σε υγρή μορφή)
  • 4 κ. σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Τοποθετήστε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Βήμα 2: Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.

Βήμα 3: Προσθέστε την κρέμα, χτυπήστε ξανά και σταματήστε όταν το μείγμα σας γίνει αέρινο

Βήμα 4: Βυθίστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο, ένα τη φορά, και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο πιρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 5: Καλύψτε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώστε ομοιόμορφα.

Βήμα 6: Γαρνίρετε με σκόνη κακάο, στρώστε τη δεύτερη στρώση από τα σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.

Βήμα 7: Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Βήμα 8: Γαρνίρετε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook