Ελαφριά και αέρινη πρόταση
Υλικά
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 30 σαβαγιάρ
- 250 ml κρύο εσπρέσο (σε υγρή μορφή)
- 4 κ. σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Βήμα 1: Τοποθετήστε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Βήμα 2: Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.
Βήμα 3: Προσθέστε την κρέμα, χτυπήστε ξανά και σταματήστε όταν το μείγμα σας γίνει αέρινο
Βήμα 4: Βυθίστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο, ένα τη φορά, και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο πιρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 5: Καλύψτε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώστε ομοιόμορφα.
Βήμα 6: Γαρνίρετε με σκόνη κακάο, στρώστε τη δεύτερη στρώση από τα σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
Βήμα 7: Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Βήμα 8: Γαρνίρετε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε.