Συνεχίζεται η ανάκαμψη στην Ελλάδα με τον όμιλο να σημειώνει θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς και λόγω ευνοϊκής σύγκρισης με το επηρεασμένο από την πανδημία B’ τρίμηνο του 2020  

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα τα ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το B’ τρίμηνο του 2021 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Ο Όμιλος κατέγραφε αύξηση εσόδων κατά 8,0% χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα σημειώνοντας θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς και λόγω ευνοϊκής σύγκρισης με το επηρεασμένο από την πανδημία B’ τρίμηνο του 2020  

Συγκεκριμένα ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε:

  • 10% αύξηση στα έσοδα, κυρίως λόγω ενίσχυσης των εσόδων από υπηρεσίες και των αυξημένων πωλήσεων συσκευών
  • 7,4% αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, με τα έσοδα περιαγωγής να ανακάμπτουν
  • Αναπτυξιακές τάσεις για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες χάρη στη ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες
  • Προσαρμοσμένο EBITDA (AL) αυξημένο κατά 6,5% 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ:

«Ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο στην Ελλάδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που επηρεάστηκε σημαντικά από την υγειονομική κρίση. Καταφέραμε να ενισχύσουμε τις επιδόσεις μας σε όλους τους κύριους δείκτες (KPIs) και τις γραμμές εσόδων. Τα έσοδα περιαγωγής άρχισαν να ανακάμπτουν, καθώς η τουριστική κίνηση σταδιακά αποκαθίσταται. Οι τάσεις βελτιώθηκαν και στην Ρουμανία, όπου λάβαμε υπό όρους έγκριση για την πώληση της Telekom Romania (Σταθερή). Πετύχαμε σημαντική ενίσχυση του EBITDA τόσο στην Ρουμανία, όσο και στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση των ταμειακών ροών.   

Η συνεχής ανάκαμψη και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας, η ποιότητα της τεχνολογικής μας υποδομής και η τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, αλλά και οι θετικές τάσεις που καταγράφονται από τις αρχές του έτους, ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας για το 2021, καθώς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook