Γ. Κατσανεβάκης: Λύση στην κρίση αξιών, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η φιλοξενία και η ανθρωπιά

Πλήθος κόσμου πήγε το πρωί της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ στα Χανιά, όπου στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου, πραγματοποιήθηκε τριπλή δράση εθελοντισμού από την ΑΝΕΚ, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και τα Art n’ Beauty της κας Κατερίνας Μπιτσάκη.

Η δράση πέραν της εθελοντικής αιμοδοσίας περιελάμβανε και λήψη δείγματος για δωρεά μυελού των οστών καθώς και δωρεά μαλλιών προκειμένου να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθείς.

«Η ΑΝΕΚ, εκτός από το γεγονός ότι είναι η μόνη αμιγώς ελληνική εταιρεία στην ελληνική ακτοπλοϊα, κουβαλάει και αξίες μέσα της που είναι κληροδοτημένες από τους ιδρυτές της…» είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατανεβάκης διευκρινίζοντας:

«Και αυτές είναι οι μεγάλες αρχές της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της φιλοξενίας, της ανθρωπιάς, της πρεπιάς που λέμε στην Κρήτη. Με αυτές τις αξίες και αρχές η ΑΝΕΚ για 17η χρονιά εκτελεί δράσεις εθελοντισμού αιμοδοσίας, με θεαματικά αποτελέσματα.

Ευχόμαστε, παρά την κρίση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, που είναι μειωμένες αυτές οι αξίες, το παράδειγμα της ΑΝΕΚ να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς, ούτως ώστε η μόνο αντίπραξη στο κακό που δέρνει την ελληνική κοινωνία, να είναι τα αγνά αισθήματα της ψυχής, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που δείχνουμε σήμερα με τις πράξεις εθελοντισμού..»

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Γιώργος Αρχοντάκης τόνισε πως «προσπαθούμε στην ΑΝΕΚ να προσφέρουμε ότι μπορούμε στους συνανθρώπους μας».

Στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης αίματος που υπάρχει – όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω του καλοκαιριού – αναφέρθηκε η Δέσποινα Ροδουσάκη, πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης», απευθύνοντας έκκληση σε όλους να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook