Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανήρτησε ένα “καυστικό ποστ” σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του πρωταθλητή τένις Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς τόνισε προ ημερών ότι “αν χρειαστεί και αν απαιτηθεί, θα κάνω το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Ο Νίκος Τζανάκης που εμφανίζεται συνεχώς σε ΜΜΕ των Αθηνών και όχι μόνο, μιλώντας για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και προασπίζοντας τις θετικές συνέπειες του εμβολίου Covid-19 ήταν εξόχως καυστικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, “Το άσχημο είναι ότι η “Τσιτσίπια” άποψη είναι η κρατούσα τοιαύτη σε μεγάλη μερίδα νέων. Που συνοψίζεται στο εξής “εγώ δεν κινδυνεύω τόσο πολύ αν κολλήσω, άσε τους άλλους να κουρεύονται”…. Η νοοτροπία αυτή φυσικά είναι τρομακτικά επικίνδυνη για την κοινωνία”…

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Τζανάκη:

“Αυτές τις ημέρες ζούμε τις Τσιτσιπιάδες ημέρες…… Το άσχημο δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος εξέφρασε αυτές τις απόψεις. Το άσχημο είναι ότι η “Τσιτσίπια” άποψη είναι η κρατούσα τοιαύτη σε μεγάλη μερίδα νέων. Που συνοψίζεται στο εξής “εγώ δεν κινδυνεύω τόσο πολύ αν κολλήσω, άσε τους άλλους να κουρεύονται”…. Η νοοτροπία αυτή φυσικά είναι τρομακτικά επικίνδυνη για την κοινωνία καθότι ο νέος που θα νοσήσει ήπια, μπορεί κάλλιστα να κολλήσει 5-10 ενήλικες οι οποίοι θα κινδυνεύσουν…. Το θέμα λοιπόν είναι κοινωνική αναλγησία που περικλείει η δήλωση αυτή και η κυνικότητα της που είμαι βέβαιος δεν την έχει κατανοήσει ο συγκεκριμένος γιατί σε αυτή την ηλικία η περίσκεψη δεν περισσεύει. Εδώ μοιραία έρχεται η σύγκριση με άλλους ισάξιους αθλητές που η ανατροφή τους και οι σκληρές εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας τους έδωσαν το κατάλληλο mentoring να ωριμάσουν και να αναπτύξουν αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση…. Κατά τα άλλα η κοινωνία πρέπει να εκλαμβάνει τις προσωπικότητες τύπου Τσιτσιπά με το ρητό “έκαστος εφ’ ω ετάχθη” δλδ σαν τον εξαιρετικό αθλητή που χτυπά αποτελεσματικά τις μπάλες του τέννις και μόνο αυτό….”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook