Λ. Αυγενάκης: «Καμία άλλη χρονοτριβή στην υλοποίηση της πλήρους αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων»

Τελευταία ενημέρωση 18:55

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΠΕ Χανίων, αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του υφυπουργείου Αθλητισμού. Αυτό τόνισε σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο κολυμβητήριο Χανίων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσία των βουλευτών της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη, της νέας Διοίκησης του ΝΟΧ, αθλητικών παραγόντων της πόλης και αυτοδιοικητικών.

Στις τοποθετήσεις τους οι Χανιώτες βουλευτές τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που αφορά την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Πρόκειται για μελέτες που αφορούν την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης της υποδομής, της αρχιτεκτονικής, της στατικής μελέτης της μελέτης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου.

Ειδικότερα εξετάστηκε η πρόοδος των έργων:

* «Καθαίρεση στεγάστρων και αποκατάσταση περιμετρικών τοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος των δύο βοηθητικών κολυμβητικών δεξαμενών και τοποθέτηση τεσσάρων ιστών φωτισμού», προϋπολογισμού 70.000€, το οποίο ολοκληρώνεται (απομένει η τοποθέτηση δύο ιστίων φωτισμού), 

* παροχή από τον ΟΑΚ «Υπηρεσιών Τεχνικών Συμβούλων για την προετοιμασία της επισκευής και της αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», προϋπολογισμού 248.000€, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και υλοποιείται άμεσα με υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, έπειτα και από σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΚ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρόποι λειτουργίας και των τριών κολυμβητικών δεξαμενών κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο, παρουσία του νέου Προεδρείου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που κάνει χρήση του κολυμβητηρίου, αλλά και της Πρωταθλήτριάς μας, Άννας Ντουντουνάκη, που διακρίθηκε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Ο κ. Αυγενάκης εξέτασε με τη νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων -το οποίο έχει αυξημένη τακτική χρηματοδότηση για το 2021, ύψους 1.050.000 ευρώ- και τρία ακόμα δρομολογημένα έργα που αφορούν στο Εθνικό Στάδιο:

* Εργασίες επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων, ύψους 200.000 €, έργο που ολοκληρώθηκε και παρελήφθη από την Επιτροπή παραλαβής  στις 15/07/2021. Έχει γίνει η σύνταξη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής και η έγκρισή του αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

* Κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης (84.000€), όπου προέκυψε ο Ανάδοχος και υπογράφεται η απόφαση κατακύρωσης για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

* Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού Εθνικού Σταδίου «Έλενας Βενιζέλου» (750.000€), όπου και εδώ έχει προκύψει Ανάδοχος και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση υλοποίησής του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και σε μια σειρά έργων σε αθλητικούς χώρους των Χανίων, που αφορούν την ανακατασκευή και συντήρηση των χώρων του εθνικού σταδίου, την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό στάδιο, την κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης αθλητών στο εθνικό στάδιο, ενώ ένα ακόμα έργο αφορά την καθαίρεση των στεγάστρων και την αποκατάσταση των περιμετρικών τοιχίων του κολυμβητηρίου.

Στο Ναυταθλητικό Κέντρο βρέθηκαν, επίσης και οι Δήμαρχοι Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης και Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργων πνοής για την περιοχή τους:

* Αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου με κτίριο γραφείων – αποδυτηρίων, Δήμου Κισσάμου, προϋπολογισμού 2.100.000€
* Κατασκευή αναψυκτήριου και αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Φραγκοκάστελλου, Δήμου Σφακίων, προϋπολογισμού 350.000€
* Βελτίωση αθλητικών υποδομών Δήμου Σφακίων, με προμήθεια υλικών συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 70.000€

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook