Οι δραματικές στιγμές που έζησε στο αεροδρόμιο της πόλης πριν εγκαταλείψει τη χώρα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Αφγανής ποπ-σταρ Αριάνα Σαγίντ για τις δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με τον σύζυγό της στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την Καμπούλ μετά την κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

«Ένιωθα ότι θα πεθάνω εδώ, κυριολεκτικά», είπε. «Ήμουν απελπισμένη. Μου φαίνεται σαν θαύμα που φύγαμε από την χώρα» περιγράφει η τραγουδίστρια μιλώντας στο Access Hollywood, όπως αναφέρει το CNN. 

Η Σαγίντ περιέγραψε το χάος που επικρατούσε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αναφέροντας πως γυναίκες λιποθυμούσαν ενώ κόσμος συνωστιζόταν για να εγκαταλείψει την χώρα.

Κάποια στιγμή, όπως αποκάλυψε μια γυναίκα της ζήτησε να πάρει μαζί της το μωρό της.

«Δεν μπορώ να χωρίσω ένα μωρό από τη μητέρα του και εκείνη ήθελε πραγματικά να το πάρω. Αλλά τότε δεν μπορούσα», ανέφερε.

«Οι στρατιώτες με ρώτησαν αν αυτό το μωρό ήταν δικό μου και είπα: “Δεν είναι δικό μου, αλλά μπορείτε να αφήσετε την γυναίκα να μπει στο αεροδρόμιο γιατί το μωρό θα πεθάνει;” και μου απάντησαν: “Συγγνώμη κυρία μου, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό”».

Η Σαγίντ μαζί με τον σύζυγό της βρίσκονται στο Λος Άντζελες, ωστόσο ανησυχούν για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω.

«Είναι απελπιστικά τα πράγματα. Έχουν μείνει χωρίς φαγητό, στέγη και ζουν υπό τον φόβο των Ταλιμπάν. Πονάει η ψυχή μου», είπε αναφερόμενη στους συγγενείς και φίλους που δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook