Αρκετά τα πρόστιμα τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε επιβαίνοντες σε οχήματα

Κάποιοι φαίνεται πως έχουν ξεχάσει πως μέσα σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, χωρίς μάσκα μπορούν να είναι μόνο μέλη της ίδιας οικογένειας.

Έτσι στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πέντε επιβαίνοντες αυτοκινήτου οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα, ενώ πρόστιμο θα πληρώσει και ένας υπάλληλος καφενείου που δεν φορούσε την μάσκα του.

Επίσης στα Χανιά βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε πέντε εργαζομένους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε έναν πελάτη mini market.

Όμως και στο Ρέθυμνο επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενο στην εστίαση και σε υπάλληλο σουπερ μάρκετ.

Σε ότι αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 1:00 – 6:00 βεβαιώθηκαν 9 πρόστιμα, οκτώ στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο.

Τέλος οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να ξεχνούν πως είναι υποχρεωμένοι να έχουν πινακίδα με τον μέγιστο αριθμό πελατών που μπορούν να εισέρχονται στο κατάστημα, όπως ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για αυτή την παράλειψη.

Υπενθυμίζεται πως τα ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ισχύουν μέχρι την Τετάρτη στις 6:00 το πρωί, ενώ την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη θα επανεκτιμηθούν τα δεδομένα της πανδημίας και θα αποφασιστεί εάν θα λήξουν τα μέτρα ή θα παραταθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook