Προετοιμασία: 45 λεπτά - Ψήσιμο: 5 ώρες - Μερίδες: 6 - Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

700 γρ. ψαχνό χοιρινό
700 γρ. ψαχνό μοσχαράκι γάλακτος
700 γρ. ψαχνό αρνάκι
4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και λάδι αναμεμειγμένα
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
400 γρ. κίτρινο τυρί (γραβιέρα, μετσοβόνε, κεφαλογραβιέρα ή ό,τι έχετε)
αλάτι, πιπέρι
1 λαδόκολλα διπλή
2 φύλλα εφημερίδας
σπάγκος

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε όλα τα κρέατα σε ισομεγέθεις φέτες. Κόβετε το τυρί σε κομμάτια. Ρίχνετε σε λεκάνη όλα τα κρέατα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μείγμα βούτυρου - λαδιού και ανακατεύετε.

Απλώνετε τη μια λαδόκολλα και βάζετε σε μια στρώση τα μισά κρεατικά. Στρώνετε κομμάτια τυριού και πατάτας. Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα κρεατικά και τυλίγετε με τη λαδόκολλα (σα ρολό ή πακέτο).

Τυλίγετε το ρολό ή το πακέτο με την εφημερίδα και δένετε με σπάγκο για να συγκρατηθούν τα υγρά του φαγητού. Βάζετε το πακέτο μέσα σε γάστρα (ή σε ταψί) και ψήνετε σε σιγανό φούρνο (130-140 °C) για 5 ώρες.

Συμβουλή

Αν θέλετε προσθέστε και 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες που του πάνε πολύ. Μπορείτε να φτιάξετε το γκιούλμπασι και με ένα μόνο είδος κρέατος, κατά προτίμηση αρνάκι ή χοιρινό.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook