Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων κ. Σβουρακη Τάκη  είχαν η γραμματέας Χρύσα Χαριτάκη και ο Αν. Γραμματεας Ιπποκράτης Μανουδάκης  της Ν.Ε.  ΚΙΝΑΛ Χανίων.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτηση της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Χανίων με αφορμή τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του ΕΑΚ Χανίων  Κουριδακη Μανώλη και αφορούσε την γενικότερη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη σχετικά με τη μεταφορά απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων στο Ηράκλειο καθώς και για όλα όσα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν την ευθύνη λειτουργίας τους.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων τους  ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου και η ΝΕ ΚΙΝΑΛ ζήτησε να διευκρινιστεί με ποιες διαδικασίες θα γίνουν οι μελέτες για την ανακατασκευή του και ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας  του Κλειστού Κολυμβητήριου εάν ολοκληρωθεί

 Από την πλευρά της, η  ΝΕ ζήτησε να γίνει σαφές ποιες είναι οι προθέσεις του ΕΑΚ Χανίων που αφορούν τον χώρο του Κολυμβητήριου στη Νέα Χώρα δεδομένου της κακής κατάστασης στο οποίο βρίσκεται αλλά και την ιδιαίτερα κοστοβόρα λειτουργία του. Θα πρέπει να δοθεί   προτεραιότητα σε έργα συντήρησης για την ασφάλεια των αθλητών και να διευκρινιστούν θέματα ιδιοκτησίας και της ορθολογικής αξιολόγησης από την ΓΓΑ σχετικά με ποιο κολυμβητήριο θα πρέπει να συντηρείται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Παράλληλα δε, ο κ. Σβουράκης έδωσε και ένα περίγραμμα για τις προσπάθειες που κάνει η επιτροπή του σχετικά με το ίδιο το στάδιο από την αναβάθμιση του φωτισμού του όσο και με τον χώρο της αίθουσας της Άρσης Βαρών που η επαναλειτουργία της έχει εδώ και χρόνια “κολλήσει” στην γραφειοκρατία.

Από την πλευρά τους, τόσο η κ. Χαριτάκη όσο και ο κ. Μανουδάκης τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης για την εκπόνηση μιας ολιστικής μελέτης για τις αθλητικές ανάγκες των Χανίων ενώ επέμειναν ιδιαίτερα στην άμεση σύγκληση του φορέα διαχείρισης των εγκαταστάσεων στο Ακρωτήρι προκειμένου όλα όσα εξήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού να μην μείνουν στα χαρτιά.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ διαπίστωσε την καλή διάθεση του προέδρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ζήτησε  την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων που έχει  την ευθύνη  το ΕΑΚ ΧΑΝΙΩΝ και ΖΗΤΑ  όλοι  οι αθλητικοί  του χώροι να είναι προσβασιμοι σε όλους τους Χανιώτες και όχι μονάχα να τους ιδιοποιούνται συγκεκριμένοι αθλητικοί σύλλογοι.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι «Συμπερασματικά, διακρίνουμε την προχειρότητα των εξαγγελιών περί μελετών και υλοποίησης έργων  του κου. Αυγενάκη προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του σχετικά με τους «κομπλεξικούς Χανιώτες», χωρίς ποτέ να απαντήσει στην διαθεσιμότητα των κονδυλίων προς το Ηράκλειο σε σχέση με τα Χανιά. Ενημερώνουμε τον κον. Αυγενάκη, ότι μελέτες υπάρχουν και απλά θέλουν επικαιροποίηση. Οι αναθέσεις μελετών χωρίς να λαμβάνονται υποψιν οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΕ μόνο ερωτηματικά δημιουργούν σχετικά με το κόστος και την ποιότητά τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook