Με απόλυτα ασφαλή τρόπο το ιστιοφόρο που τα θαλάσσια ρεύματα μετέφεραν από την Κύθνο στα Χανιά, ρυμουλκήθηκε σήμερα το πρωί, με ασφάλεια στο λιμάνι Κολυμπαρίου στα Χανιά.

Με τάχιστες και άμεσες ενέργειες του Λιμεναρχείου Χανίων το σκάφος, αρχικά οδηγήθηκε με ρυμουλκό του λιμενικού κοντά στον προβλήτα του λιμανιού στο Κολυμπάρι και στη συνέχεια με γερανό το έβγαλαν στη στεριά.

Οι πρώτη ενημέρωσή μας είναι ότι το σκάφος που είχε ναυαγήσει θα παραμείνει στον προβλήτα του λιμανιού στο Κολυμπάρι μέχρι νεοτέρας,

Υππενθυμίζεται ότι το ιστιοφόρο καταμαράν “ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Π.11515, το οποίο χρησιμοποιείται ως ενοικιαστικό είχε ναυαγήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα,  είχε ναυαγήσει λόγω εισροής υδάτων, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά της νήσου Κύθνου.

Οι Λιμενικοί των Χανίων, 13 μέρες αργότερα και έχοντας μαζί τους ναυαγοσώστες, μετέβησαν στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου των Χανίων ανοιχτά της νησίδας Θοδωρού όπου εντόπισαν το αναποδογυρισμένο σκάφος το οποίο είχαν παρασύρει τα θαλάσσια ρεύματα.

Για το συγκεκριμένο σκάφος είχε ανακοινωθεί (στις 3/9) από το Λιμενικό, ότι τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος είχαν διασωθεί από ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ «το “ΚΑΛΥΨΩ” βρισκόταν ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή περί τα 8 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Αγίου Δημητρίου ν. Κύθνου, καθώς δεν κατέστη δυνατή η περαιτέρω ρυμούλκησή του.» Να σημειωθεί πως εκείνες τις ημέρες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης και 7 μποφόρ.

Τελικά το ημιβυθμισμένο αναποδογυρισμένο σκάφος παρασυρμένο από τα θαλάσσια ρεύματα «ταξίδεψε» στο νότιο Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος σε απόσταση περίπου 250 ναυτικών μιλίων μέχρι να εντοπιστεί σήμερα στον κόλπο των Χανίων και αποτελεί ευτύχημα το ότι δεν προσέκρουσε πάνω του κάποιο από τα πολλά σκάφη που πλέουν στα πελάγη.

Πλέον το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook