«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, είναι ακόμα εκεί έξω», είπε η Μάγδα Φύσσα

Ο Παύλος Φύσσας σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιωργου Ρουπακιά. Στη μνήμη του Παύλου, χιλιάδες κόσμου δίνουν ραντεβού στην καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι αυτή την ώρα.

Πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του Μάγδα, συγκλόνισε για ακόμα μία φορά δίπλα στο μνημείο του γιου της στο Κερατσίνι, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις δεν είναι απλώς επετειακές και ότι πρέπει η πάλη ενάντια στον φασισμό να συνεχιστεί.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, είναι ακόμα εκεί έξω», είπε η Μάγδα Φύσσα σήμερα από το Κερατσίνι λίγο πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική πορεία. «Καταφέραμε να βάλουμε τη Χρυσή Αυγή φυλακή, αλλά χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, η σημερινή μέρα είναι αρκετά δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι «η μέρα που πέθανε το παιδί μας, αλλά είναι και η μέρα που αποχαιρετήσαμε τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη», αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο του γιου της.

Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και κατευθύνεται στο μπλόκο της Κοκκινιάς υπογραμμίζοντας τη διαχρονική σημασία της μάχης ενάντια στον φασισμό.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook