Υπέροχη συνταγή για να καταπλήξετε τους πάντες

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. ξερό δεντρολίβανο
  • 3 κ. σ. ξινή κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε στο ελαιόλαδο για 6- 8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  3. Μεταφέρετε σε ταψί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  6. Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, προσθέστε την ξινή κρέμα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε το κοτόπουλο με σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook