Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας κυκλική πεζοπορία για τα μέλη του ή όσους επιθυμούν να εγγραφούν, στο εντυπωσιακό φαράγγι Περβολακίων, που είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA.

Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό, με πανύψηλα τοιχώματα, στα οποία σχηματίζονται αμέτρητες σπηλιές. Θα ξεκινήσουμε από τη νότια  είσοδο του φαραγγιού, λίγο πριν τη Μονή Καψά, στην επαρχιακή οδό Μακρύ Γιαλού-Γούδουρα. Το μονοπάτι ελίσσεται μέσα στην κοίτη του φαραγγιού χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, εκτός από κάποια σημεία με απότομες κλίσεις, όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Η χλωρίδα αποτελείται κυρίως από αρωματικά φυτά: θυμάρια, φασκομηλιές, ρίγανη. Λίγο πριν την βόρεια έξοδο θα συναντήσουμε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους δυο Αυστριακούς αναρριχητές, Albert Precht και Robert Jölli, που έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από ύψος 40 μέτρων το 2015.

Στην έξοδο θα επισκεφθούν οι περιπατητές τον παλιό παραδοσιακό οικισμό ‘Πεζουλες’και κατόπιν θα συνεχίσουν ως το χωριό Περβολάκια, όπου θα κάνουν στάση για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής περπατώντας για ένα περίπου χιλιόμετρο σε χωματόδρομο και κατόπιν από παλαιό διατηρημένο μονοπάτι θα φτάσουν στην αφετηρία στη Μονή Καψά. Επόμενη στάση για όσους επιθυμούν θα είναι η παραλία Στάουσα για μια ανάσα δροσιάς μετά την απαιτητική πορεία.

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:00 .το πρωί. Η μεταφορά στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα  ασφαλείας. Οι επιβάτες ωστόσο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει rapid test. Καταβολή αντίτιμου 10 € στον οδηγό του οχήματος.  Όσοι έρχονται από Ιεράπετρα-Σητεία θα πρέπει να βρίσκονται 8.30 στο σημείο εκκίνησης, λίγο πριν τη Μονή Καψά, στην επαρχιακή οδό Μακρύ Γιαλού-Γούδουρα.

Μήκος διαδρομής: 11 χιλιόμετρα

Διάρκεια: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Βαθμός δυσκολίας:1

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικό μποτάκι, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, πολύ νερό, σνακ, ηλεκτρολύτες. Μεγάλο μέρος της διαδρομής, κυρίως η επιστροφή δεν έχει σκιά.

Αρχηγός: Κολοτούρος Αθανάσιος (τηλ 6983516291)

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ. 6979687576)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook