Με μεγάλη συμμετοχή, όπως αναμενόταν, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες του 2ου διεθνές forum για το νερό που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο, υπό την αιγίδα του Οικομενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του συνόλου των φορέων του νησιού. 

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό πήραν τον λόγο, τόσο κατά την διάρκεια των χθεσινών εργασιών, τόσο και σήμερα, τονίζοντας την σπουδαιότητα της ορθολογικής των υδάτινων πόρων της ποιότητας του νερού και φυσικά τις προκλήσεις και τα στοιχήματα του μέλλοντος. 

Χθές, την έναρξη των εργασιών κύρηξαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, κ. Μαίρη Ζηλεμένου. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο συντονισμός συνεδριακών εργαστηρίων από τους δημοσιογράφους, Εύη Φραγκάκη, Νίκος Χιδήρογλου, Κέλλη Κοντογεώργη και Παναγιώτης Μαυρίδης. 

Σήμερα, παράλληλα θα γίνουν οι βραβεύσεις και οι απονομές τιμητικών μεμβρανών από την Οργανωτική Επιτροπή στους Χορηγούς και Υποστηρικτές του συνεδρίου, αλλά και σε κάποιους επιστήμονες. 

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ζηλεμένου κατά την διάρκεια της χτεσινής δεξίωσης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, εξήρε και συνάμα ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσπάθησαν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της τριήμερης συνεδριακής εκδήλωσης. 

Η μαζική συμμετοχή των φορέων της Αυτοδιόικησης, τόσο κατά τις χτεσινές, όσο και τις σημερινές εργασίες, η συνδιοργάνωση των τεσσάρων Επιμελητηρίων φορέων του νησιού, του ΟΑΚ, καταδεικνύουν ότι οι προκλήσεις  για το νερό δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε γεωγραφικούς περιορισμούς και λύσεων που θα υλοποιήσουν, ώστε να εξασφαλιστούν επαρκείς και ποιοτικές ποσότητες νερού για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλης της χώρας. 

Την χορηγία επικοινωνίας είχε ο Όμιλος ΜΜΕ, ALTER EGO, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή για την συμβολή του MEGA στην διοργάνωση και των μέσων, in.gr, TO BHMA, Parapolitika.fm, parapolitika.gr και εφημερίδα Παραπολιτικά. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook