Για μια νέα εφαρμογή που έρχεται να προστεθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αυτή των ιατρικών βεβαιώσεων, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Μαζί με τις συνταγογραφήσεις και τα παραπεμπτικά σημειώματα, θα παρέχονται ψηφιακά. Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να εκδώσει ηλεκτρονικά την ιατρική βεβαίωση που χρειάζεται για να γραφτεί, για παράδειγμα, σε ένα γυμναστήριο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη και στο app MyHealth», δήλωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Προσπαθούμε να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί από εδώ και πέρα»

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας και την πορεία του προγράμματος «Ελευθερία», ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι ξεπερνάμε τους 6 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ενώ αυτοί που που έχουν εμβολιαστεί έστω με τη μια δόση ανέρχονται στους 6,4 εκατ..

Επίσης, τόνισε ότι το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, εκφράζοντας πως «θα θέλαμε να είναι παραπάνω» και για αυτό «προσπαθούμε να υπάρξει μια κινητικότητα όσο το δυνατόν εντονότερη στον εμβολιασμό από εδώ και πέρα».

Μάλιστα, αναφερόμενος στους κατ' οίκον εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι από τους 10.500 πολίτες που ζήτησαν να εμβολιαστούν στις οικίες τους, ήδη οι 8.500 με 9.000 το έχουν κάνει ήδη.

«Τα ψευδή πιστοποιητικά αφορούν, κατά βάση, υγειονομικούς»

Ερωτηθείς για τα ψευδή πιστοποιητικά, δήλωσε ότι οι όποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί αφορούν σε υπάλληλους που είναι μέσα στο σύστημα και εκμεταλλεύτηκαν την πρόσβαση σε αυτό για να καταχωρήσουν ψευδείς βεβαιώσεις. Δεν υπάρχει τρύπα στο σύστημα».

«Επειδή το σύστημα είναι ψηφιοποιημένο, οι περιπτώσεις αυτές έχουν εντοπιστεί. Αυτό το θέμα προέκυψε μετά τις 15 Ιουλίου που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και αφορά κατά βάση στους υγειονομικούς», κατέληξε.

iefimerida.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook