Ο 57χρονος που έταζε λαγούς με πετραχείλια σε εστιάτορες θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Κορινθίας καθώς σε βάρος του εκκρεμούν και δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις

Η είδηση της σύλληψης ενός «φαντομά» που κατηγορείται για εξαπάτηση δεκάδων επιχειρηματιών στον κλάδο της εστίασης σε ολόκληρη την χώρα, αναμένεται να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» με την ραγδαία αύξηση των σχετικών καταγγελιών και από τα Χανιά, τα οποία είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του απατεώνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr πολλοί επιχειρηματίες απο διάφορες περιοχές της χώρας επικοινωνούν με την ΕΛ.ΑΣ. για να καταγγείλουν πως έπεσαν θύματα του 57χρονου.

Όπως δημοσίευσε χθες το Flashnews.gr, και σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η αρχή του τέλους για την δράση του 57χρονου έγινε όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις  Κισαμίτες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου προσποιούμενος τον καπετάνιο θαλαμηγού η οποία θα προσέδενε στον λιμένα της Κισσάμου και εν συνεχεία οι επιβάτες της θα  γευμάτιζαν στις επιχειρήσεις των παθόντων. Για το σκοπό αυτό τους υπέδειξε να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο (300 ευρώ) το οποίο θα τους επέστρεφε αργότερα, για την αγορά συγκεκριμένου κρασιού που ο ίδιος θα τους προμήθευε.

Όμως ένας από τους Κισαμίτες που ψυλλιάστηκε την απάτη απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και στην συνέχεια στήθηκε μια αριστοτεχνική παγίδα, καθώς ο απατεώνας παρά την πανελλαδική δράση του έμενε άφαντος αφού ζητούσε τα χρήματα μέσω εμβάσματος ΕΛΤΑ τα οποία μπορούσε νε εισπράξει από οποιοδήποτε υποκτάστημα στην χώρα.

Με την συμβουλή των έμπειρων αστυνομικών της Κισάμου, ο εστιάτορας ακολούθησε τις οδηγίες του 57χρονου και πήγε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για να του στείλει το έμβασμα των 300 ευρώ που ζητούσε.

Όμως αντί για τα 300, του έστειλε….3 ευρώ και σχεδόν αμέσως ο 57χρονος χωρίς να αντιληφθεί την παγίδα, «τσιμπώντας» το δόλωμα και επιδεικνύοντας πλεονεξία, πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί. 

Τελικά στην ιστορία ενεπλάκησαν και τα ΕΛΤΑ , με αποτέλεσμα να εντοπισθεί  πως ο 57χρονος ήταν σε υποκατάστημα στο Βραχάτι Κορινθίας.

Άμεσα το Α.Τ. Κισσάμου επικοινώνησε με το αρμόδιο Α.Τ. Βέλου-Βόχας, αστυνομικοί του οποίου πήγαν στο ταχυδρομικό γραφείο και τον συνέλαβαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από κοινού από τα Α.Τ. Κισσάμου και Βέλου-Βόχας, καθώς οι καταγγελίες αναμένεται να αυξηθούν μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr επειδή σε βάρος του 57χρονου, εκτός από τις περίπου 50 υποθέσεις εξαπάτησης εστιατόρων, υπάρχουν και 12 καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία αδικημάτων (ακόμη και για βιασμό), θα οδηγηθεί στις Δικαστικές αρχές της Κορινθίας προκειμένου να ασχοληθεί συνολικά η Δικαιοσύνη με τα πεπραγμένα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook