Οδηγήθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά

Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες των λιμενικών αρχών να πείσουν τους μετανάστες που βρίσκονταν στο δεξαμενόπλοιο  “ARISTΟFANIS, ανοιχτά της Παλαιόχωρας να αποβιβαστούν στην ξηρά, έγινε τελικά η μεταφορά τους στο λιμάνι τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Πρώτα αποφασίστηκε να αποβιβαστεί στην ξηρά μια ομάδα 6 ατόμων από τους συνολικά 152 μετανάστες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα μπορούσαν με ασφάλεια να αποβιβαστούν και οι υπόλοιποι. 

Με τη συνοδεία λιμενικών η ομάδα των 6 ατόμων αποβιβάστηκε περίπου στις 00.00 στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και οδηγήθηκε σε χώρο όπου τους προσφέρθηκε νερό και βοήθεια από μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η μεταφορά και των άλλων μεταναστών από το δεξαμενόπλοιο προς την Παλαιόχωρα. Μια διαδικασία που επίσης διήρκεσε πολύ με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν εν συνεχεία στα Χανιά και συγκεκριμένα στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά όπου είχε διαμορφωθεί ο χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών. 

Θυμίζουμε ότι οι μετανάστες – 152 άτομα, 81 άντρες, 23 γυναίκες και 48 ανήλικοι.- είχαν περισυλλεγεί χθες από δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή, 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όταν το ξύλινο σκάφος τους παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook