Εικόνες καταστροφής σε πολλά σπίτια στο Αρκαλοχώρι από τον εγκέλαδο – Απεγκλώβισαν άνθρωπο στα Ρουσσοχώρια

Εκτεταμμένες είναι οι ζημιές που προκάλεσε στο Ακραλοχώρι ο δυνατός σεισμός των 5,8 ρίχτερ που εκδηλώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο. Ο απολογισμός αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς ένας νεκρός σε εκκλησία του Αρκαλοχωρίου, ένας τραυματίας στην ίδια εκκλησία καθώς και δυο τραυματισμοί στον Ηράκλειο, ένας μιας γυναίκας σε αυτοκίνητο και ένας ελαφρύς τραυματισμός παιδιού.

Εικόνες καταστροφής αντικρίζει κάποιος στα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τοίχους να έχουν πέσει και ρωγμές και μεγάλες ζημιές να καθιστούν τα σπίτια επικίνδυνα για κατοίκηση. Μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί και ένας άνθρωπος από την κοινότητα Ρουσσοχωρίων.

Συνολικά οι περιοχές που έχουν πληγεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι οι περιοχές Αρκαλοχώρι, Θραψανο, Ζωφόρι, Ρουσσοχώρια όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι όπου υπήρξαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

Καταστράφηκε και η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στα Ρουσσοχώρια, ενώ σε μετασεισμό που έγινε στις 11.21 προκλήθηκαν περισσότερες ζημιές σε κτίρια.

Στην περιοχή Θράψανο επίσης σημειώθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Πολίτες της περιοχής που καλούνται να μείνουν εκτός των σπιτιών τους λόγω και της εξέλιξης της σεισμικής ακολουθίας έχουν συγκεντρωθεί στον εκθεσιακό κέτρο Αρκαλοχωρίου, το κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου αλλά ακόμα και σε χωράφια.

Εικόνες από Ζωφόρους

Σαμπάς

Πούλιες

Αστρίτσι

Περιοχη Αλαγνίου (Κοντά στο επίκεντρο του σεισμού)


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook