Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών στο Ηράκλειο.

Οι κάτοικοι θα μείνουν σε ασφαλή σημεία (σκηνές, προσωρινά καταλύματα κτλ.), εκτός των κατοικιών τους και αυτό φυσικά, θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα, σε “φιλόδοξους” ληστές να μπουν στα άδεια σπίτια. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα σπίτι που έχουν υποστεί ζημιές ή ακόμα έχουν καταστραφεί και στα οποία υπάρχουν αντικείμενα των ιδιοκτητών τους που αναγκαστικά θα μείνουν σε άλλα ασφαλή σημεία.

Η ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει “έξτρα” και ενισχυμένη αστυνομική επιτήρηση, υπό τον φόβο παράνομων πράξεων.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης αναφέρει τα εξής:

“Με Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook