Aνατέθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί  για τέτοιου είδους θέματα.

Ιστοσελίδες και  αναρτήσεις στα social media με περιεχόμενο κατά του εμβολίου και αμφισβήτησης της πανδημίας του κορονοϊού μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Ήδη διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι πρώτοι φάκελοι από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλο, ανέθεσε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί  για τέτοιου είδους θέματα. Αντικείμενο της έρευνας είναι μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Επίσης, για να γίνει ταχύτερα η διεκπεραίωση της υπόθεσης, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Mάλιστα, με πρόσφατη εγκύκλιο του, ο  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας,  θέτει φραγμό σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου και ζητεί να διερευνάται εάν διαπράττονται εκ μέρους τους, κατά περίπτωση ποινικά αδικήματα όπως: απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook