Επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, οικοσυσκευές έπαθαν ζημιά, 7 χωριά έχουν μείνει χωρίς νερό. Η αιτία είναι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος για πάνω από ένα 24ωρο που ταλαιπώρησε χθες όλη την επαρχία Σφακίων.

Οι κάτοικοι δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα από τη μια διακοπή ηλεκτροδότησης στην άλλη και δυστυχώς η χθεσινή δεν ήταν η μοναδική διακοπή ρεύματος που έχει γίνει την τελευταία εβδομάδα αλλά η τρίτη σε αριθμό!

Οι διακοπές ρεύματος ήταν ένα φαινόμενο σύνηθες στα Σφακιά. Οι κάτοικοι ήταν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους αλλά η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν αντίστοιχα συνεπείς στην υποχρέωσή τους να παρέχουν ρεύμα καθώς διατηρούσαν στην περιοχή το πεπαλαιωμένο τους δίκτυο. Αυτό άλλαξε όταν πριν περίπου δύο χρόνια αντικατέστησε η ΔΕΔΔΗΕ το δίκτυό της και εγκατέστησε καινούριο.

Πού να περίμεναν οι κάτοικοι ότι και με το καινούριο δίκτυο θα γίνουν στο ίδιο έργο θεατές. Θα μένουν δηλαδή χωρίς ρεύμα στις κακοκαιρίες.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης:

“Όλη μέρα είχαμε διακοπές. Οι ζημιές ήταν τεράστιες. Επτά χωριά δεν έχουν νερό και είναι αιτία οι διακοπές του ρεύματος συνέχεια από χθες το πρωί. Από χθες το βράδυ δεν είχαμε καθόλου ρεύμα. Τώρα ήρθε. Συνεχώς διακόπτεται και ξανάρχεται. Ούτε στον δήμο μπορέσαμε να δουλέψουμε, ούτε τα μαγαζιά να δουλέψουν, ούτε κανείς. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Πρόπερσι τοποθετήθηκε καινούριο δίκτυο στα Σφακιά, το Φραγκοκάστελο και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πάλι τέτοιες ζημιές. Πρέπει το πρόβλημα να ήταν από τη μεριά του Αποκόρωνα, γιατί δεν ήταν μόνο τα Σφακιά που δεν είχαν ρεύμα αλλά όλη η επαρχία. Και τις προηγούμενες ημέρες έγιναν διακοπές. Μόλις βρέχει και έχει μπόρα δεν έχουμε ρεύμα.”

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, Γιώργος Πλοκαμάκης απαντά:

“Υπήρξε έντονη καταιγίδα στα Σφακιά με πτώση κεραυνών. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να προσεγγίσουμε γιατί έχει απαγορευτικό για το Λουτρό. Δουλεύουν συνεργεία ασταμάτητα από χθες με κίνδυνο δικό τους και προσπαθούν αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από κεραυνοπτώσεις. Δεν είναι το δίκτυο προβληματικό, έχει αλλάξει όλο. Οι κεραυνοί καίνε τις ασφάλειες. Εργάζονται 2 άνθρωποι σε 2 επαρχίες οι οποίοι εργάζονταν από το πρωί στις 6.00 μέχρι τις 21.00 το βράδυ, κάνοντας 280 χλμ σε Σφακιά και Αποκόρωνα για να αλλάξουν τις ασφάλειες. Για παράδειγμα κάηκε μετασχηματιστής στον Κουρνά και στα Δράμια από κεραυνούς.”

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook