Γονείς και δάσκαλοι πραγματοποίησαν παράσταση στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά ζητώντας απαντήσεις

Μεγάλη ήταν η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολείων που εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας. 

Καθηγητές και γονείς δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε συγχώνευση και ζήτησαν να μιλήσουν με τους προϊσταμένους των δυο διευθύνσεων προκειμένου να πάρουν σαφή απάντηση για το τι πρόκειται να συμβεί στα σχολεία των περιοχών τους.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσαν οι: Αντώνης Τσαλαπάκης, Πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων, Δώρα Κιντή, γενική γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων, Ελένη Καλαϊτζή, Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Καντάνου, Γρηγόρης Γκουλούσης, Πρόεδρος Ένωσης Συλ. Γονέων Χανίων, Σεραφείμ Ρίζος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” και Δημήτρης Ανθούσης, επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Πλατανιά.

Σε επαφή που ήρθαν με εκπρόσωπο της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα και είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό εξέταξη από τη διεύθυνση.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ανέφερε πως εξέτασε τις περιπτώσεις των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Χανίων και απέστειλε στο υπουργείο ως απάντηση την πρόταση ότι πρέπει όλα να παραμείνουν ως έχει τα τμήματα χωρίς σύμπτυξη, με εξαίρεση μόνο στο Λύκειο Σούδας που ήταν 4 τμήματα και έγιναν 3.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook